woensdag 18 november 2009

KPE Academy moet toptalent voor bouw behouden

Toptalent moet voor de bouw behouden blijven, omdat er anders over drie tot vier jaar een tekort aan hogeropgeleiden ontstaat. KPE Academy in Dordrecht wil dit voorkomen door september 2009 te starten met een deeltijdopleiding Bouwkunde op hbo-niveau. De studie is gericht op mbo-gediplomeerden die werkzaam zijn in de bouw. Ook andere vaklieden met een middelbare beroepsopleiding kunnen er terecht. Zij worden in drie jaar tot bouwkundig ingenieur opgeleid.

`Door onder meer vergrijzing verwacht de bouw over enkele jaren een tekort aan hoogopgeleid personeel`, laat projectmanager Astrid Mersmans van KPE Academy weten. `Daarom willen we getalenteerde jonge mensen voor de sector behouden door ze verder te laten studeren.` Het initiatief wordt gesteund door verschillende bouwbedrijven, waaronder Van Wijnen, Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling, en de BVR Groep.

`Ondernemers laten veelbelovende medewerkers de opleiding volgen, bieden stageplekken aan, zijn bereid gastlessen te geven of stellen ruimte beschikbaar voor onze activiteiten.` Ook Bouwend Nederland steunt het initiatief. De brancheorganisatie juicht het behouden van talent voor de bouwsector, het bevorderen van doorstroming en het inspelen op te verwachten structurele tekorten aan hbo-ers toe.

Geen opmerkingen: