woensdag 18 november 2009

TU Eindhoven investeert 200 miljoen in Campus 2020

De Technische Universiteit Eindhoven investeert 200 miljoen euro in zijn huisvestingsplan Campus 2020. Het plan behelst vier grote projecten, waaronder nieuwbouw voor de centrale studievoorzieningen en voor de faculteit Wiskunde en Informatica.

Dit gebouw vormt het hart van de nieuwe campus. Het ontwerp van het pand heeft anderhalf jaar vertraging opgelopen, doordat het oorspronkelijke voorstel met een dak met dambordpatroon werd afgekeurd. Het nieuwe ontwerp van architect Joost Ector, in 1996 aan de TU/e afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde, voorziet in een gebouw van vijf verdiepingen alsook een overdekt plein van 60 bij 75 meter. Het souterrain biedt ruimte aan 800 studieplekken. In juni beginnen de voorbereidingen en de bouw vangt begin 2010 aan. De kosten van dit project bedragen 60 miljoen euro.

De drie andere projecten betreffen huisvesting voor de faculteiten Technische Natuurkunde en Elektrotechniek, renovatie van het hoofdgebouw en verbetering van de panden van de faculteiten Werktuigbouwkunde en Biomedische Technologie. De nieuwe centrale bibliotheek zal acht van de huidige faculteitsbibliotheken vervangen. Het masterplan Campus 2020 moet in 2015 zijn afgerond.

Geen opmerkingen: